Świece aromaterapeutyczne

Zakochaj się w woni i uzdrawiającej mocy olejków eterycznych zamkniętych w wegańskim wosku. Świece aromaterapeutyczne pomogą Ci wypełnić każdą przestrzeń cudownym zapachem i wpłyną pozytywnie na Twoje samopoczucie i zdrowie. Przekonaj się, jak wiele korzyści może zapewnić naturalna świeca aromaterapeutyczna.

Kategorie produktów
Doświadczenie wellbeing
Mieszanki
Rodzaj produktu
Rodzaj skóry

Moda na świece do aromaterapii

Coraz więcej osób rozumie i docenia to, jak olejki eteryczne pozytywnie wpływają na cały organizm. Rosnący popyt kształtuje progresywną podaż, która (niestety) często ma niewiele wspólnego z obietnicami i wysoką jakością.

Producenci świec aromaterapeutycznych często dodają do swoich produktów masę sztucznych zapachów, które wzmacniają chwilowe doznania węchowe, jednak nie mają pozytywnego wpływu na zdrowie. Ba! Takie produkty mogą mieć nawet negatywny wpływ, gdyż składają się z parafiny – pochodnej ropy naftowej. Jej spalanie ma działanie rakotwórcze.

Przy wyborze świec aromaterapeutycznych należy więc zwrócić szczególną uwagę na to, z czego się składa. Jej podstawą powinien być naturalny wosk sojowy lub inny wosk wegański. Jednak nawet jeśli składa się z wosku sojowego lub wegańskiego, to zwróć uwagę, czy knot wykonany jest z naturalnych materiałów, a kompozycje zapachowe składają się wyłącznie z wysokiej jakości olejków eterycznych bez sztucznych zapachów, to jest to dobry wybór. I taki właśnie produkt zapewniamy Ci w AromaTherapyAssociation.

Świece aromaterapeutyczne zawierające naturalne olejki eteryczne

W naszym sklepie nie znajdziesz produktów niskiej jakości. Misją AromaTherapyAssocation jest pokazanie klientom, jak wielką moc mają naturalne olejki eteryczne, a tej misji nie spełnilibyśmy bez bezkompromisowej jakości.

Każda nasza świeca do aromaterapii ma 100% wegański knot i naturalne olejki eteryczne. Nie znajdziesz w nich sztucznych zapachów, które mogłyby negatywnie wpłynąć na Twoje zdrowie. Wykorzystujemy wyłącznie to, co zapewniła matka natura.

Czas palenia naszych świec do aromaterapii wynosi aż 40 godzin, dlatego możesz mieć pewność, że skorzystasz w pełni z ich leczniczych właściwości.

Profesjonalne mieszanki olejków eterycznych zamknięte w wegańskiej świecy

Chcemy, żeby każdy klient poczuł prawdziwą moc olejków eterycznych, dlatego w naszych świecach wykorzystujemy mieszanki kilku różnych ekstraktów roślinnych. Dlaczego tak robimy? Pojedynczy olejek eteryczny może zdziałać wiele, lecz w połączeniu z innymi może być prawdziwym boosterem dobrego nastroju lub uspokajaczem, który ukoi największy stres.

Właściwości kilku różnych olejków eterycznych mogą się doskonale dopełniać. Przykładowo, popularny olejek lawendowy może być wzbogacony o zapach wetiwery, która również ma silne działanie uspokajające. Podobnie można wspierać olejek pomarańczowy, który wspólnie z kadzidłowcem mogą efektywnie promować motywację do działania.

Odpowiednie mieszanki mogą być szalenie skuteczne, jednak warto pamiętać, że niektóre naturalne olejki eteryczne nie “lubią” swojego towarzystwa i ich działania mogą się wykluczać. Z tego powodu osoby niedoświadczone powinny wybierać profesjonalne świece aromaterapeutyczne, które zawierają gotowe mieszanki olejków eterycznych.

Naturalne świece aromaterapeutyczne wykonane z szacunkiem do przyrody

Wykorzystując to, co najlepsze zapewniła matka natura, musimy zadbać również o to, żeby nasze produkty w żaden sposób nie wpływały na nią negatywnie. Tę misję także spełniamy w 100%.

Dbamy o to, by zarówno to, co jest w pojemniku, jak i to czym jest pojemnik, nie wywierało szkody dla natury. Świeca aromaterapeutyczna ma wegański wosk i bawełniany know. Słoik wykonaliśmy z ceramiki, co umożliwia Ci wielokrotne wykorzystanie produktu. Możesz z pomocą wosku samodzielnie przystąpić do tworzenia nowej świecy lub po prostu wykorzystać pięknie wyglądający słoik jako doniczkę czy inną ozdobę w Twoim domu.

Jakie świece aromaterapeutyczne znajdziesz w naszym sklepie?

Dla naszych klientów przygotowaliśmy 5 świec aromaterapeutycznych, które różnią się zawartymi w wosku olejkami eterycznymi.

Świeca aromaterapeutyczna na relaks

Deep Relax Candle to propozycja idealna dla osób potrzebujących chwili relaksu. Zawiera mieszankę wetiweru, rumianku i drzewa sandałowego. Jej zapach koi niespokojny umysł i poprawia jakość snu. Domowa aromaterapia z jej użyciem może być pomocna w leczeniu problemów z bezsennością.

Odstresowująca świeca aromaterapeutyczna

De-Stress Candle jest stworzona dla wszystkich zestresowanych. Świecę wzbogaca mieszanka kadzidła, dzikiego rumianku i petitgrainu. Wybrane olejki eteryczne pomagają w momentach silnego stresu, a nawet łagodzą ataki paniki. Wdychanie ich zapachu może być również dobrym pomysłem podczas jogi czy medytacji, gdyż relaksują umysł i wzmagają koncentrację.

Świeca do aromaterapii na lepszy dzień

Naturalne olejki eteryczne mogą także dodawać energii! Aromaterapia z użyciem naszej świecy Revive pobudzi Cię do działania i będzie działać antydepresyjnie. Świeca aromaterapeutyczna Revive jest świetnym wyborem na wieczorne spotkania i do pracy. Mieszanka olejków grefrruta, bergamotki i neroli jest naturalnym pobudaczem, który z powodzeniem zastąpi Ci kawę.

Świeca do aromaterapii na czas choroby

Czasem nasz organizm potrzebuje zewnętrznego wsparcia w walce z wirusami i bakteriami. Znanym sposobem jest olejek z drzewa herbacianego, który miejscowo nakładany na skórę może łagodzić zmiany mikrozapalne. My jednak stawiamy na leczenie zapachami z różnymi olejkami eterycznymi. Nasza świeca Rose Candle to mieszanka róży, geranium (pelargonia) i palmarosy. Ma działanie przeciwwirusowe i antybakteryjnie, dlatego dobrym pomysłem jest jej palenie w pomieszczeniu, gdy dokucza nam jakaś choroba.

Leśna świeca do aromaterapii

Niektórzy lubią ostry zapach cytrusowy, a inni rozkoszują zmysły, gdy czują las. Jeśli nalezysz do tej drugiej grupy, to w Twoim przypadku szczególne zastosowanie znajdzie świeca Forest Candle. Wypełnia ona pomieszczenie cudownie leśnym zapachem, który przywraca dobry nastrój. Wśród użytych olejków eterycznych dodatkowo wzbogaca świecę cyprys, który wspiera zdrowie dróg oddechowych. Dotyk kreacji leśnych zapachów pomoże każdej osobie zregenerować umysł i ciało.

Zdecyduj, która świeca aromaterapeutyczna stanie się Twoją ulubioną

Jak widzisz, w AromaTherapyAssocation mamy bardzo przemyślany wybór świec do aromaterapii. Wybór może nie być prosty, jednak postaraj się wybrać tę, której naturalne olejki eteryczne najlepiej odpowiadają Twoim aktualnym potrzebom emocjonalnym i zdrowotnym.

Odpowiedni zapach może mieć naprawdę niezwykłe właściwości. Nie musisz wybierać się na masaż świecą aromatereutyczną, by odczuć efekty olejków. Wystarczy, że w spokoju oddasz się uczcie zapachów w swoim domu.

Kategorie produktów
Doświadczenie wellbeing